Anton M. Espadaler ens presenta el Jaufré a la llibreria Alibri

Editorial Barcino
Fundació Carulla

La primera novel·la de la Corona d’Aragó per primer cop traduïda al català

 

El proper dilluns 18 d’octubre a les 18:30h tenim una cita a la llibreria Alibri. Anton M. Espadaler, traductor i especialista en literatura medieval i moderna, conversarà amb Raquel Parera, editora i medievalista, sobre la primera novel·la de la Corona d’Aragó, el Jaufré.

 

Considerada una de les primeres novel·les europees, el Jaufré  inaugura a la Corona d’Aragó la tradició novel·lística de les històries del rei Artús i els cavallers de la Taula Rodona. I, avançant-se al Quixot, ja aborda el tema en clau d’humor i de paròdia. L’obra narra les aventures de Jaufré, jove cavaller del rei Artús, que adquireix l’encàrrec de venjar una ofensa feta a la cort del rei: s’haurà d’enfrontar a tota mena de malvats que sovint recorren a la màgia, i pel camí s’enamorarà de Brunissenda, una dama amb caràcter, senyora de desenes de castells i milers de vassalls, que no li ho posarà fàcil. L’esperit imaginatiu dels dos autors anònims del Jaufré, uns Monty Python avançats al seu temps, la converteixen en una novel·la trepidant i sorprenent que provoca el somriure i la complicitat del lector.

Molts de vosaltres, que ens vau venir a visitar a la Setmana del Llibre en Català, vau poder trobar el Jaufré i gaudir de la presentació de l’obra que va fer Anton M. Espadaler, que encomanava la passió per l’obra que mai abans s’havia pogut llegir en català.

 

També podeu veure la conversa amb el Xavier Graset que es va emetre al programa Més 324 de TV3 el passat 6 de setembre i si hi voleu fer una immersió en profunditat, us recomanem que escolteu el podcast de Catalunya Ràdio ‘En guàrdia!’ en què Enric Calpena i Josep M. Solé i Sabater van conversar amb el professor Espadaler durant gairebé una hora (que us garantim que se us farà curta) i s’hi van llegir fragments escollits de la novel·la.

 

Recordeu que l’aforament és limitat (35 persones), per tant, si no us ho voleu perdre, us recomanem que confirmeu assistència a través d’info@alibri.es.

Es respectaran totes les mesures sanitàries.

 

US HI ESPEREM!