Francesco Ardolino

Francesco Ardolino (Roma, 1966) és doctor en Filologia Catalana, professor de la UB i docent del màster oficial Construcció i Representació d’Identitats Culturals (CRIC).
Entre els seus assaigs, destaquen els llibres La solitud de la paraula.
Estudi sobre l’obra narrativa de Jordi Sarsanedas (Premi Crítica Serra d’Or 2005), Entre el dogma i l’heretgia. Les influències de Dante en l’obra de Joan Maragall (Premi Fundació Joan Maragall 2004 i Premi Crítica Serra d’Or 2007). Recentment, ha estat coeditor dels volums d’estudis Manuel de Pedrolo una mirada oberta, Maria Aurèlia Capmany. Escriptora
i pensadora i Violència i identitat. Ha traduït a l’italià textos d’autors catalans contemporanis i ha tingut cura de la publicació en català de clàssics italians del segle xx.
És vicepresident de l’Associazione Italiana di Studi di Catalanistica, membre del consell de redacció de Caràcters i Visat, codirector d’Haidé.
Estudis maragallians i de la revista de cultura contemporània Compàs d’amalgama. Forma part de l’equip encarregat de l’edició crítica de les Obres completes de Joan Maragall.

Llibres com a col·laborador