Imprescindibles - Biblioteca de clàssics catalans

Imprescindibles és la col·lecció de l’Editorial Barcino que recull els clàssics de la literatura catalana fins al segle XX per als lectors del segle XXI. Al costat de noms i títols indiscutibles també s’hi trobaran obres que per diverses raons han caigut del cànon i avui en dia són difícils de trobar.

La col·lecció, que inclou un ampli ventall de gèneres literaris com narrativa, poesia i teatre, però també periodisme i assaig literari, vol respectar l’equilibri territorial, temporal i de gènere sempre cuidant cada detall tant del contingut com del continent (enquadernades amb tapa dura, amb capçades i punt de tela).

Les edicions que hi trobareu, estan fetes amb l’habitual rigor de l’editorial, acompanyades per un pròleg o postfaci a càrrec dels millors especialistes i amb una anotació que en faciliti la lectura.

S'estan mostrant 2 resultats

 • La Punyalada

  La Punyalada

  La punyalada és una obra cabdal de les lletres catalanes i la culminació de la producció literària de Marian Vayreda (1853-1903).

  Un clàssic contemporani que narra la lluita entre dos homes, l’Albert i l’Ivo, per una dona, la Coralí. La història s’emmarca en el bandolerisme més sagnant que es va viure a l’alta Garrotxa després de les carlinades, un món en què la pietat i la compassió gairebé han desaparegut com a conseqüència de la guerra. Assistim a la bestialització de l’ésser humà, a la victòria dels instints més primaris i violents i a la destrucció més absoluta de la civilització per part d’una natura salvatge, totpoderosa i devastadora. És una obra magnètica, plena d’acció i de girs imprevisibles, que ens convida a reflexionar sobre la condició humana i a preguntar-nos fins a quin punt encara funcionen els estereotips de gènere.

  La narració en boca d’un personatge altament complex converteix la història de trabucaires en una novel·la simbòlica que s’inscriu en la literatura universal.

  Aquesta nova edició, fidel al text original de l’autor, acompanya la lectura amb notes lingüístiques i ofereix un postfaci amb claus de lectura que suggereixen noves interpretacions de l’obra mestra de Vayreda.

  Idioma: Català

  Núm. Edició: 1ª, 2021

  Format: 15 x 21

  Pàgines: 264

  Preu: 22.95 €
  Amics dels clàssics: 21,80 €
  Veure llibre
 • Tirant lo Blanc

  Tirant lo Blanc

  El Tirant lo Blanc de Joanot Martorell (1410-1465) és la millor novel·la europea del segle XV i un clàssic indiscutible de la literatura catalana.

  El jove bretó Tirant entra en la història adormit sobre el seu cavall, i la trobada amb el vell comte anglès Guillem de Varoic fa esclatar tot un món de possibilitats narratives que porten l’heroi des d’Anglaterra a Sicília, Rodes, l’Àfrica i l’Imperi bizantí, el fan lluitar en camp clos, setges i batalles, i li fan viure els extrems del desig i del dolor en la seva relació amb la princesa Carmesina. Amb un control absolut de les tradicions literàries, dels escenaris i dels personatges, l’autor ens porta d’una terra a una altra, del camp de batalla a les cambres de palau, de la crònica a l’oratòria, i de la comèdia dels amors a la tragèdia de la mort de l’heroi en la plenitud del seu triomf.

  Aquesta nova edició vol convidar a llegir la novel·la en la seva fesomia lingüística original, amb una introducció i unes notes que guiïn el lector i l’ajudin a entendre-la amb ulls moderns i perspectiva històrica.

  Autor: Joanot Martorell

  Curador: Josep Pujol

  Temàtica: Novel·la, Prosa i s.XV

  Idioma: Català

  Núm. Edició:

  Format: 15 x 21

  Pàgines: 1.400

  Preu: 34.95 €
  Amics dels clàssics: 33,20 €
  Veure llibre

S'estan mostrant 2 resultats