Imprescindibles - Biblioteca de clàssics catalans

Imprescindibles es la colección de la Editorial Barcino que recoge los clásicos de la literatura catalana hasta el siglo XX para los lectores del siglo XXI. Junto a nombres y títulos indiscutibles también se encontraran obras que por diversas razones han caído del canon y hoy en día son difíciles de encontrar.

La colección, que incluye un amplio abanico de géneros literarios como narrativa, poesía y teatro, pero también periodismo y ensayo literario, quiere respetar el equilibrio territorial, temporal y de genero siempre cuidando cada detalle tanto del contenido como del continente (encuadernadas con tapa dura, con cabezadas y un punto de tela).

Las ediciones que encontraréis, están hechas con el habitual rigor de la editorial, acompañadas por un prólogo o posfacio a cargo de los mejores especialistas y con una anotación que facilite la lectura.

Mostrando los 3 resultados

 • Poesia completa

  Poesia completa

  Mort amb només 24 anys, Bartomeu Rosselló-Pòrcel va tenir temps de fer-se un nom entre els millors poetes catalans del segle XX. Admirat per Espriu i per Riba, considerat un mestre per Vinyoli, la seva poesia és un cim de la literatura catalana contemporània i un punt de partida ineludible per tota la poesia que va venir després.

  La seva poesia beu tant de la influència de la generació del 27, com de les avantguardes i concretament del surrealisme; també s’hi troben ressons del seu interès per la literatura castellana del barroc al costat d’un neopopularisme semblant al de García Lorca o Rafael Alberti, i amb trets propis del postsimbolisme. Tot plegat en fan un poeta de talla europea.

  Amb la incorporació d’aquest títol a Imprescindibles reforcem l’aposta de la col·lecció per una literatura de qualitat. Primer autor mallorquí, que completa, doncs, la visió de Països Catalans del projecte i alhora primer llibre que no és de narrativa. Tot i ser un gènere aparentment menys popular, la poesia, ben presentada, té molts lectors a casa nostra, com demostren Margarit, Casasses o Matí i Pol.

   

  Idioma: Català

  Núm. edición: 1ª, 2022

  ISBN: 978-84-7226-903-3

  Formato: 15 x 21

  Páginas: 276

  Precio: 19.95 €
  Amigos de los clásicos: 18,95 €
  Ver libro
 • La Punyalada

  La Punyalada

  La punyalada és una obra cabdal de les lletres catalanes i la culminació de la producció literària de Marian Vayreda (1853-1903).

  Un clàssic contemporani que narra la lluita entre dos homes, l’Albert i l’Ivo, per una dona, la Coralí. La història s’emmarca en el bandolerisme més sagnant que es va viure a l’alta Garrotxa després de les carlinades, un món en què la pietat i la compassió gairebé han desaparegut com a conseqüència de la guerra. Assistim a la bestialització de l’ésser humà, a la victòria dels instints més primaris i violents i a la destrucció més absoluta de la civilització per part d’una natura salvatge, totpoderosa i devastadora. És una obra magnètica, plena d’acció i de girs imprevisibles, que ens convida a reflexionar sobre la condició humana i a preguntar-nos fins a quin punt encara funcionen els estereotips de gènere.

  La narració en boca d’un personatge altament complex converteix la història de trabucaires en una novel·la simbòlica que s’inscriu en la literatura universal.

  Aquesta nova edició, fidel al text original de l’autor, acompanya la lectura amb notes lingüístiques i ofereix un postfaci amb claus de lectura que suggereixen noves interpretacions de l’obra mestra de Vayreda.

  Idioma: Català

  Núm. edición: 1ª, 2021

  ISBN: 978-84-7226-894-4

  Formato: 15 x 21

  Páginas: 264

  Precio: 22.95 €
  Amigos de los clásicos: 21,80 €
  Ver libro
 • Coberta de Tirant lo Blanc

  Tirant lo Blanc

  Tirant lo Blanc

  El Tirant lo Blanc de Joanot Martorell (1410-1465) és la millor novel·la europea del segle XV i un clàssic indiscutible de la literatura catalana.

  El jove bretó Tirant entra en la història adormit sobre el seu cavall, i la trobada amb el vell comte anglès Guillem de Varoic fa esclatar tot un món de possibilitats narratives que porten l’heroi des d’Anglaterra a Sicília, Rodes, l’Àfrica i l’Imperi bizantí, el fan lluitar en camp clos, setges i batalles, i li fan viure els extrems del desig i del dolor en la seva relació amb la princesa Carmesina. Amb un control absolut de les tradicions literàries, dels escenaris i dels personatges, l’autor ens porta d’una terra a una altra, del camp de batalla a les cambres de palau, de la crònica a l’oratòria, i de la comèdia dels amors a la tragèdia de la mort de l’heroi en la plenitud del seu triomf.

  Aquesta nova edició vol convidar a llegir la novel·la en la seva fesomia lingüística original, amb una introducció i unes notes que guiïn el lector i l’ajudin a entendre-la amb ulls moderns i perspectiva històrica.

  Autor: Joanot Martorell

  Curador: Josep Pujol

  Temática: Novela, Prosa i s.XV

  Idioma: Català

  Núm. edición:

  ISBN: 978-84-7226-893-7

  Formato: 15 x 21

  Páginas: 1.400

  Precio: 34.95 €
  Amigos de los clásicos: 33,20 €
  Ver libro

Mostrando los 3 resultados