Què han dit els mitjans dels Imprescindibles?

Editorial Barcino

El passat divendres 17 de desembre vam poder gaudir de la primera presentació pública dels dos primers volums de la nova col·lecció Imprescindibles – Biblioteca de Clàssics Catalans.

Es va celebrar a la llibreria ONA, on el director de l’editorial, Oriol Magrinyà, va explicar quina és la intenció de la nova col·lecció, i els curadors de cadascun dels volums, Josep Pujol (Tirant lo Blanc) i Margarida Casacuberta (La punyalada), ens van fer conèixer una mica més aquestes dues magnífiques edicions que tenen el propòsit de potenciar i projectar la literatura catalana com a literatura de primer nivell.

 

 

Des que els Imprescindibles van arribar a les llibreries a principi de desembre, només podem agrair-vos la rebuda que els heu donat. Els mitjans de comunicació també se n’han fet ressò; compartim un recull d’algunes de les notícies més destacades.

 

La Vanguardia – Francesc Bombí Vilaseca, 30 de novembre de 2021 

«Tenim una literatura de primera, i ens calia una col·lecció de clàssics de primera.»

 

Ara – Antoni Ribas Tur, 29 de novembre de 2021

«La nova col·lecció és imprescindible perquè és accessible i diversa: és accessible a nivell de territori i de gèneres literaris, i incorpora la perspectiva de gènere.»

 

Núvol – Jordi Llavina, 15 de desembre de 2021

«És difícil imaginar que una persona que no hagi llegit mai aquesta obra mestra ho pugui fer, a partir d’ara, en una edició que no sigui la present.»

 «[Una edició] impecable des d’un punt de vista filològic, i, alhora, perfectament llegidora, pel que fa al disseny de la caixa i a la tria de la família tipogràfica.»

 «Més enllà de l’amenitat narrativa del Tirant, aquest és un autèntic llibre de llibres, que dialoga amb algunes de les obres literàries capitals de la humanitat.»

«Sigui com vulgui, més de cinc segles després de ser publicada, la novel·la continua captivant-nos. Cal esperar que la magnífica edició de Josep Pujol que ara veu la llum hi atregui una infinitat de nous lectors. Té tots els elements per aconseguir-ho.»

 

Núvol – Bernat Puigtobella, 30 de novembre de 2021 

 «Preservar la riquesa cultural del país és també garantir la diversitat cultural del món» (Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla).

 

El País, Carles Geli, 12 de desembre de 2021

«És més fàcil trobar avui a les llibreries els clàssics grecollatins traduïts al català que els que la pròpia literatura catalana ha generat en la seva llengua (si no és en edició escolar). Aquesta enèsima anomalia del sector editorial (…) pretén pal·liar ara la veterana i exquisida Editorial Barcino llançant els Imprescindibles.»

 

La guia de Reus, 30 de novembre de 2021

«Amb aquesta nova col·lecció, Barcino no només renova i actualitza el seu propòsit fundacional de recuperar, difondre i divulgar els clàssics de la literatura catalana, sinó que ho entoma com un projecte cultural i de país amb voluntat de permanència en el temps.»

A banda de les notícies que heu llegit, també podeu escoltar el podcast de Ciutat Maragda, de Catalunya Ràdio, que es va dedicar íntegrament als Imprescindibles. Hi van participar el director de l’editorial, Oriol Magrinyà, els curadors dels dos primers volums, Josep Pujol i Margarida Casacuberta, i Anna Ballbona i Adolf Beltran.