Art de la Cuina

Preu: 20 €
Amics dels clàssics: 19 €
Quantitat:

Idioma: català

Núm. Edició:

ISBN: 978-84-7226-844-9

Format: 13 x 21

Pàgines: 256

Preu: 20 €
Amics dels clàssics: 19 €
Quantitat:

Sinopsi

Els llibres de cuina que s’han conservat en català dels segles xvii a començament del xix són sobretot receptaris conventuals, vinculats a ordes eclesiàstics. Vers els anys 1731-1734, fra Francesc Roger (1706-1764/7) va exercir el càrrec de cuiner al convent de Sant Francesc de Ciutadella. Fruit d’aquesta dedicació és l’Art de la cuina, conservat en un únic manuscrit, destinat a un ús pràctic davant dels fogons. Es tracta del primer llibre de cuina de les Illes de què es té notícia. Malgrat la modèstia del còdex, l’obra té un gran interès gastronòmic, ja que recull les arrels més antigues de la pràctica culinària de Menorca, sobretot la de les classes populars, adaptades a la senzillesa i als costums franciscans. Alhora, no hi són aliens plats d’alguns receptaris impresos en castellà, d’orientació cortesana. L’Art de la cuina consta de 209 receptes, organitzades en tres grans apartats. El primer, dedicat a plats de carn o elaborats amb carn, recull una secció específica per a preparacions d’ou i es tanca amb una recepta de menjar blanc. Al segon hi ha els plats de peix, salses incloses, amb dues seccions, de les més originals del llibre, per a crustacis i marisc, en aquell moment ben poc valorats, però abundants a les costes menorquines. També hi trobem dues receptes de tortuga. El darrer apartat està compost per plats vegetals, destinats a àpats lleugers i, com els de peix, per a dies de dejuni.


Altres edicions del llibre

Aquest títol també el trobareu disponible en ebook. El podeu adquirir a la vostra botiga preferida de llibres digitals.
Preu ebook: 9,99 €


Ressenyes

Més receptaris històrics – Mireia Rourera – El Punt Avui

‘Col·lecció 7 Portes’ de cocina catalana edita 3 libros sobre la cocina conventual en la Edad Moderna – Europa Press

7 Portes amplia la seva col·lecció de receptaris – Cristina Jolonch – La Vanguardia

El fricandó i l’escabetx, plats populars al segle XVII (i en perill d’extinció al XXI) – Trinitat Gilbert – Ara

Recetarios históricos de cocina catalana – Siete Caníbales

A Dios rogando…pero cocinando – Sergi Doria – ABC

Francesc Solé Perellada i Oriol Magrinyà ens presenten els tres darrers volums de la col·lecció 7 Portes de receptaris històrics de la gastronomia catalana – Més 324 (20/07/2022)


Extracte

Consulteu-ne un fragment