Lliurament d’originals

L’Editorial Barcino és una editorial especialitzada en la publicació de textos catalans, des dels orígens fins a segle XX. Entre les seves col·leccions n’hi ha d’edicions crítiques, d’edicions anotades i traduccions a diverses llengües. La col·lecció més històrica de la Barcino és "Els Nostres Clàssics", fundada, alhora que l’editorial, l’any 1924 per Josep Maria de Casacuberta.

Actualment aquesta col·lecció té dues sèries: "Autors medievals", per a obres escrites fins al segle XV inclòs, i "Autors moderns", per a títols datables entre el segle XVI i l’inici del XIX. A més d’aquesta col·lecció, cal esmentar la "Biblioteca Verdagueriana", per a textos inèdits de Jacint Verdaguer i estudis sobre la seva obra; la "Biblioteca Barcino", per a textos anotats i en ortografia normativa, o el "Tast de Clàssics", per a adaptacions al català modern d’obres antigues.

Pel que fa a les traduccions, Barcino ha establert acords de coedició per publicar textos catalans antics en anglès amb Tamesis Books i en alemany amb LIT Verlag.

Si teniu alguna proposta editorial que encaixi en el nostre catàleg i ens la voleu fer arribar llegiu atentament les normes de lliurament d'originals i els criteris d'edició.

Un consell assessor, integrat per catedràtics, professors i estudiosos d’arreu dels Països Catalans, vetlla per la qualitat filològica i el manteniment del rigor científic que han caracteritzat l’editorial des de la seva fundació. En formen part Lola Badia, Germà Colón †, Francesc Gómez, Tomàs Martínez, Josep Massot, Raquel Parera, Josep Pujol, Joan Santanach, Albert Soler, Josep Solervicens, Guillem Usandizaga i J. Oriol Magrinyà, que és l'actual director de l’editorial.

Les propostes d’edició que es reben són analitzades per revisors externs i per l'equip filològic de Barcino.

Normes de lliurament d'originals

Si ens voleu fer arribar les vostres propostes editorials ho podeu fer a aquesta adreça de correu electrònic: barcino@editorialbarcino.cat. Cal que tingueu molt en compte els punts següents:

  1. Indiqueu al camp de l'assumpte del correu a quina col·lecció presenteu la proposta. Actualment només rebem propostes per a les col·leccions d'"Els Nostres Clàssics", la "Biblioteca Barcino" i el "Tast de clàssics".
  2. Feu una breu descripció en el cos del correu de la proposta de no més de 10 ratlles.
  3. Adjunteu els documents de mostra que cregueu convenients perquè els avaluem.
  4. Adjunteu informació sobre el vostre currículum acadèmic i les vostres dades de contacte.

A més a més, tingueu en compte els criteris d'edició de les nostres col·leccions, que podeu descarregar-vos aquí:

"Biblioteca Barcino", presentació i criteris

Protocol de recepció, acceptació i publicació dels volums d'"Els Nostres Clàssics"

Criteris d'edició d'"Els Nostres Clàssics"

Criteris de transcripció d'"Els Nostres Clàssics".

Només es respondran les propostes que compleixin aquestes condicions, i no es mantindrà correspondència sobre els orginals descartats i no sol·licitats.