El servei de comandes via web torna a estar actiu, si bé les comandes poden trigar més de l'habitual fins que la situació es normalitzi del tot.
Moltes gràcies pel vostre suport.

L'EDITORIAL


L’Editorial Barcino és una editorial especialitzada sobretot en la publicació de textos catalans antics, des dels orígens fins a la Renaixença. Entre les seves col·leccions n’hi ha d’edicions crítiques, d’edicions anotades i traduccions a diverses llengües. La col·lecció més reconeguda de Barcino és Els Nostres Clàssics, fundada, alhora que l’editorial, l’any 1924 per Josep Maria de Casacuberta. Actualment aquesta col·lecció té dues sèries: Autors medievals, per a obres escrites fins al segle xv inclòs, i Autors moderns, per a títols datables entre el segle xvi i l’inici del xix. A més d’aquesta col·lecció, cal esmentar la Biblioteca Verdagueriana, per a textos inèdits de Jacint Verdaguer i estudis sobre la seva obra; la Biblioteca Barcino, per a textos anotats i en ortografia normativa, o Tast de Clàssics, per a adaptacions al català modern d’obres antigues. Pel que fa a les traduccions, Barcino ha establert acords de coedició per publicar textos catalans antics en anglès amb Tamesis Books, en alemany amb Lit Verlag i en castellà amb Pre-textos.

Un Consell Assessor, integrat per catedràtics, professors i estudiosos d’arreu dels països catalans, vetlla per la qualitat filològica i el manteniment del rigor científic que ha caracteritzat l’editorial des de la seva fundació. En formen part Lola Badia, Germà Colón, Albert G. Hauf, Tomàs Martínez, Josep Massot, Josep Pujol, Joan Santanach (coordinador), Albert Soler, Josep Solervicens i Guillem Usandizaga. Oriol Magrinyà és el director  de l’editorial. Les propostes d’edició que es reben són analitzades per revisors externs i pel mateix equip filològic de Barcino.

A més de l’edició de textos antics, l’editorial es fa càrrec d’altres llibres que, pel seu interès i característiques, es considera convenient de publicar. Entre aquests, s’han d’esmentar títols com l’estudi Natura, ús o abús?, els quatre volums de la Flora dels Països Catalans o bé l’Epistolari català de Joan Miró.