Editorial Barcino

L'EDITORIAL


L’Editorial Barcino, que compta amb més de vuitanta anys d’existència, és una editorial especialitzada sobretot en la publicació de textos catalans antics, des dels orígens fins a la Renaixença, ja sigui en edicions crítiques, edicions anotades o traduccions a diverses llengües. La col•lecció més reconeguda de la Barcino és Els Nostres Clàssics, fundada, alhora que l’editorial, l’any 1924 per Josep Maria de Casacuberta. A més d’aquesta col•lecció, dedicada als escriptors medievals, també cal esmentar la Biblioteca Baró de Maldà, per a clàssics d’època moderna; la Biblioteca Verdagueriana, per a textos inèdits de Jacint Verdaguer i estudis sobre la seva obra; la Biblioteca Barcino, per a textos anotats i en ortografia normativa, o la Biblioteca Digital.

Un Consell Assessor, integrat per catedràtics, professors i estudiosos d’arreu dels països catalans, vetlla per la qualitat filològica i el manteniment del rigor científic que ha caracteritzat l’editorial des dels seus orígens. En formen part Lola Badia, Germà Colón, Albert G. Hauf, Tomàs Martínez, Josep Massot, Josep Pujol, Joan Santanach (coordinador), Amadeu J. Soberanas, Albert Soler i Josep Solervicens. Carles Duarte és el director general de l’editorial. Així mateix, les propostes d’edició que es reben són analitzades per revisors externs i pel mateix equip filològic de la Barcino.

A més de l’edició de textos antics, l’editorial també es fa càrrec d’altres llibres que, pel seu interès i característiques, es considera convenient de publicar. Entre aquests, s’han d’esmentar títols com l’estudi Natura, ús o abús?, els quatre volums de la Flora dels Països Catalans o bé l’Epistolari català de Joan Miró.