Frase variata

Price: 21.95 €
Amics dels clàssics: 20,85 €
Quantity:

«La continuitat és el fonament i la clau de volta d'una cultura, és a dir, d'una nació.»


Author: Miquel de Palol

Collection: Mirades

Theme: Essay

Language: Català

Edition Number: 1ª, 2022

ISBN: 978-84-7226-912-5

Pages: 328

Price: 21.95 €
Friends of the classics: 20,85 €
Quantity:

Synopsis

Segon volum de la nova col·lecció Mirades. Miquel de Palol, un dels grans escriptors del nostre temps, s’interroga sobre el present del nostre país i es demana com es pot construir res (un Estat, una nació…) si no es té en compte la cultura i la pròpia tradició.

Frase Variata neix, en gran mesura, com a resposta a la pregunta de per què no vam ser capaços d’arribar a construir l’Estat? Palol exposa l’abandonament de la cultura, el menyspreu pel coneixement i la ignorància de la tradició com a possibles causes. No es pot construir res sense uns fonaments sòlids, i així com totes les nacions modernes s’han bastit sobre els seus grans clàssics (Cervantes, Shakespeare, Dante, Goethe…) a Catalunya sembla que hem tendit a amagar-los: Llull en seria el cas més emblemàtic, però no l’únic.

Estructurat en 36 capítols breus, Miquel de Palol, un dels grans escriptors europeus del nostre temps, acara la tradició amb la modernitat, i escriu un assaig lúcid i gens complaent que és un diagnòstic implacable sobre la societat catalana (i europea) actual.  Amb el seu estil personal, ric i complex, que ens convida a rellegir i que alhora ens il·lumina, toca diversos temes, a vegades aparentment inconnexos, però mai arriba a perdre de vista el nucli central de la seva tesi.

El volum es completa amb dos apèndixs: un recull de “Sentències per a desvagades i desvagats” i una collita de quiasmes d’autors cèlebres que Palol fa seus.


Reviews

Llull i la cultura, les arts liberals de Palol. Ciutat Maragda 7 de gener de 2023

Entrevista a Miquel de Palol a la revista digital Núvol 

Un retrato lúcido sobre la sociedad catalana – Oriol Pérez – No sólo cine

Miquel de Palol: “Els espanyols han fet el que havien de fer. Els catalans, no” – Vilaweb

Frase Variata – Andreu Sitjà i Oliva a Revista de Catalunya

 


Abstract

Llegeix-ne un fragment.