La Punyalada

Price: 22.95 €
Amics dels clàssics: 21,80 €
Quantity:

Language: Català

Edition Number: 1ª, 2021

ISBN: 978-84-7226-894-4

Format: 15 x 21

Pages: 264

Price: 22.95 €
Friends of the classics: 21,80 €
Quantity:

Synopsis

La punyalada és una obra cabdal de les lletres catalanes i la culminació de la producció literària de Marian Vayreda (1853-1903).

Un clàssic contemporani que narra la lluita entre dos homes, l’Albert i l’Ivo, per una dona, la Coralí. La història s’emmarca en el bandolerisme més sagnant que es va viure a l’alta Garrotxa després de les carlinades, un món en què la pietat i la compassió gairebé han desaparegut com a conseqüència de la guerra. Assistim a la bestialització de l’ésser humà, a la victòria dels instints més primaris i violents i a la destrucció més absoluta de la civilització per part d’una natura salvatge, totpoderosa i devastadora. És una obra magnètica, plena d’acció i de girs imprevisibles, que ens convida a reflexionar sobre la condició humana i a preguntar-nos fins a quin punt encara funcionen els estereotips de gènere.

La narració en boca d’un personatge altament complex converteix la història de trabucaires en una novel·la simbòlica que s’inscriu en la literatura universal.

Aquesta nova edició, fidel al text original de l’autor, acompanya la lectura amb notes lingüístiques i ofereix un postfaci amb claus de lectura que suggereixen noves interpretacions de l’obra mestra de Vayreda.


Reviews

Marian Vayreda, clàssic imprescindible – Anna Carreras – Núvol

La punyalada, història d’una condemna – Jordi Llavina – Diari Ara

La Punyalada – Carles Montpart Tura – La tortuga avui

Imprescindibles: els clàssics catalans de Barcino – Ciutat Maragda (11/12/2021)

Oriol Magrinyà i Margarida Casacuberta ens presenten la col·lecció “Imprescindibles” de clàssics de la literatura catalana amb Xavier Graset – Més 324

La punyalada, de Marian Vayreda – L’iIlla de Maians

Reediten “La punyalada” , l’obra clau de Vayreda – Diari de Girona

El millor llibre que he llegit aquest estiu – Laura Serra – Diari Ara 


Abstract

Llegiu-neun fragment