La febre d’or

Preu: 25.95 €
Amics dels clàssics: 24,65 €
Quantitat:

Idioma: CATALÀ

Núm. Edició: 1ª, 2023

ISBN: 978-84-7226-921-7

Format: 15 x 21

Pàgines: 512

Preu: 25.95 €
Amics dels clàssics: 24,65 €
Quantitat:

Sinopsi

Després de l’èxit esclatant de Vida privada, el setè Imprescindible és una altre novel·la de popularitat i importància inqüestionables.

Oller és el fundador de la novel·la catalana moderna, i La febre d’or és la seva obra més ambiciosa i coneguda. L’obra permet de situar Oller al costat, i al mateix nivell, que els grans novel·listes realistes europeus, com Zola, que prologà alguna de les obres del Vallenc. S’ha traduït a diverses llengües, entre les quals, el castellà, el francès i el polonès.

Hi retrata la societat catalana dels anys 1880-1882, en un moment en què moltes persones van aconseguir un enriquiment ràpid i fàcil gràcies a l’especulació borsària, i van patir, també, ‘la davallada’. La figura del nou ric que genera aquesta economia especulativa, i que encara avui podem tronar en la nostra societat, és acuradament analitzada per Oller.

Gil Foix, el protagonista de la novel·la, és un d’aquests personatges: deixa de fer de fuster, juga a borsa amb gran habilitat i s’enriqueix fins a convertir-se en un membre conspicu de l’alta burgesia barcelonina, fins que és víctima de la seva obsessió pels diners. S’arruïna, torna al seu ofici de fuster i acaba mig boig.

L’edició és a cura de Gemma Bartolí, que ja es va fer càrrec de La fabricanta; parteix de l’edició de 1928 supervisada pel mateix Oller, i fixa un text definitiu.


Ressenyes

Els llibres que llegiré aquest estiu (i els que vull llegir a la tornada) – Joan Safont a Vilaweb

El tren de la història a Cadena Ser

Especulació, fum i brogit  – Maria Dasca a El País

Narcís Oller, la febre pel diner i la tria del català – Catorze

Gemma Bartolí a Vostè primer amb Marc Giró 

“La febre d’or”: Un altre IMPRESCINDIBLE a cura de Gemma Bartolí – Universitat Autònoma de Barcelona

 

 


Extracte

Llegiu-ne un fragment.