Història de la literatura catalana, un projecte cultural i literari

Editorial Barcino

L’Editorial Barcino presenta, juntament amb el Grup Enciclopèdia Catalana i l’Ajuntament de Barcelona, el setè dels nou volums de la nova Història de la literatura catalana, un projecte cultural i literari que recull i actualitza l’aportació bibliogràfica que el món acadèmic i els estudis històrics sobre la literatura catalana han generat al llarg dels darrers trenta anys.

La Història de la literatura catalana, dirigida per Àlex Broch, consta de tres volums dedicats a l’edat mitjana (I-III), un sobre la literatura moderna (IV) i cinc sobre literatura contemporània (V-IX). En total, hi han col·laborat prop de setanta historiadors i investigadors de la literatura de totes les universitats de parla catalana.

En aquest setè volum, el tercer sobre literatura contemporània, hi podreu trobar els estudis sobre el període que va de 1922 a 1959. Si fins ara la Guerra Civil Espanyola fixava una frontera ineludible, en el present volum es reinterpreten les sinergies literàries del període. La direcció ha anat càrrec de Jordi Castellanos (†) i Jordi Marrugat, i hi han participat els principals especialistes sobre el període: Maria Campillo, Margarida Casacuberta, Francesc Foguet i Boreu, Enric Gallén, Olívia Gassol Bellet, Miquel M. Gibert, Carmen Gregori i Soldevila, Jordi Marrugat, Eulàlia Pérez Vallverdú, Xavier Pla, Neus Real, Núria Santamaria, Vicent Simbor Roig i Joan Ramon Veny-Mesquida.

 

La Història de la literatura catalana es completarà amb un  volum que arribarà fins a la postmodernitat. Es culminarà, així, el projecte de crear la primera història de la literatura catalana planificada i dissenyada de bon començament com una obra col·lectiva i representativa del coneixement acadèmic actual sobre la matèria.