Retrobament amb els nostres lectors a la 39a edició de La Setmana del Llibre en Català

Editorial Barcino

Un any més l’Editorial Barcino ha estat present a La Setmana del Llibre en Català, una de les festes culturals més importants del país. De nou i per segon any consecutiu La Setmana s’ha celebrat al Moll de la Fusta de Barcelona per poder garantir totes les mesures de seguretat. Tot i així, corroborem que la pandèmia no ha frenat les ganes de literatura en català, ja que ha estat l’edició més exitosa que es recorda.

Durant els 10 dies de celebració hi ha hagut presentacions, recitals, xerrades, itineraris literaris i molts més esdeveniments per a tots els gustos.

Enguany, estem especialment contents per l’acollida que heu donat a les nostres darreres novetats editorials, començant per la magnífica edició bilingüe del Jaufré que ha fet Anton M. Espadaler. Després de vint anys d’estudi i més de quatre de traducció, Espadaler ha traslladat els onze mil versos occitans a un català modern, ric i planer, bo i conservant l’estil proper i trepidant de la primera novel·la de la Corona d’Aragó. Ell mateix, acompanyat pel nostre director, Oriol Magrinyà, va presentar-la davant d’un públic nombrós i engrescat el dia 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

També ha tingut una excel·lent acollida La filla del rei d’Hongria i altres contes truculents de l’Edat Mitjana, vintè títol de la col·lecció Tast de Clàssics. Gemma Pellissa, escriptora i medievalista, ha estat l’encarregada de traslladar al català actual tres històries que van ser autèntics best-sellers a tota l’Europa medieval. Amb girs inesperats i trepidants, el lector modern hi trobarà escenes dignes de qualsevol film de Tarantino, reblades per uns finals que volien ser moralitzants.

Però el que més ens agrada de La Setmana és que ens permet estar en contacte directe amb tots vosaltres. Heu estat molts els que us heu acostat a la nostra parada per fer petar la xerrada amb els nostres editors, o per triar i remenar les novetats i el nostre fons històric (no podem passar per alt l’èxit que han tingut els darrers exemplars de les Cançonetes mallorquines, que ja pràcticament hem exhaurit). Constatem, un cop més, amb molta satisfacció, el gran pes que té per als nostres lectors el nostre catàleg, especialment les noves edicions d’Els Nostres Clàssics, la qual cosa ens referma la convicció que els clàssics, els nostres clàssics, són més vius que mai.

Finalment, només ens resta agrair-vos a tots el vostre suport i la vostra complicitat, ja que és el que dona més sentit a la nostra feina.

Us animem a estar atents a les nostres xarxes socials, durant els propers mesos esperem donar-vos molt bones notícies!

Mentrestant, comptarem els dies que resten per a la propera edició de La Setmana.

Ens trobem a les llibreries!