La cuina dels cartoixans. Costumaris d’Escaladei i de Montalegre.

Precio: 23.00 €
Cantidad:

Autor: Anònim

Colaborador: M. A. Pérez Samper i Altres

Colección: Col·lecció 7 Portes

Temática: Cuina cartoixana

Idioma: Català

Núm. edición: 1ª, 2022

ISBN: 978-84-7226-902-6

Formato: 12 x 18

Páginas: 440

Precio: 23.00 €
Amigos de los clásicos: 21,85 €
Cantidad:

Sinopsis

Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes.

Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d’Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l’hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el monestir durant la segona meitat del segle xvi, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle xvIi i que encara es practicava en la segona dècada del segle xviii. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de canvi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elaboracions.

Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels corresponents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Bages, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l’època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.


Reseñas

Més receptaris històrics – Mireia Rourera – El Punt Avui

‘Col·lecció 7 Portes’ de cocina catalana edita 3 libros sobre la cocina conventual en la Edad Moderna – Europa Press

7 Portes amplia la seva col·lecció de receptaris – Cristina Jolonch – La Vanguardia

El fricandó i l’escabetx, plats populars al segle XVII (i en perill d’extinció al XXI) – Trinitat Gilbert – Ara

Recetarios históricos de cocina catalana – Siete Caníbales

A Dios rogando…pero cocinando – Sergi Doria – ABC

Francesc Solé Perellada i Oriol Magrinyà ens presenten els tres darrers volums de la col·lecció 7 Portes de receptaris històrics de la gastronomia catalana – Més 324 (20/07/2022)

Lecturas gastro para seguir saboreando el verano – Cristina Jolonch – La Vanguardia

 


Extracto

Llegiu-ne un fragment