Un febrer ple de novetats

Editorial Barcino

Arriba a les llibreries La Marguerideta, un dels episodis més emotius del Faust de Goethe, en una traducció firmada pel poeta Joan Maragall

 

La Marguerideta de Johann Wolfgang von Goethe traduïda per Joan Maragall arriba a llibreries!  Aquest és el setè volum de la Biblioteca Històrica de la Traducció Catalana, en què, a banda de la traducció al català per part del reputat poeta, hi podreu trobar un estudi introductori de Josep Murgades, que ens situa l’obra en el seu context i destaca la importància que va tenir en el seu moment.

El Faust és possiblement l’obra més important i una de les més famoses de Goethe, i un dels episodis més coneguts és La Marguerideta, que ja des del moment de la seva publicació al segle XIX va gaudir d’un ampli ressò per tot Europa. L’obra ens explica la història d’una noia senzilla i innocent que sucumbeix a la seducció d’un estudiós d’edat madura en plena crisi existencial, fins al punt de veure’s arrossegada a infringir normes de la moral establerta, amb el subsegüent resultat de crims —indirecte, el de la mare; directe, el de la filleta— pels quals és condemnada a mort per la justícia humana, i que només in extremis, cal creure, aconsegueix, ja penedida, de salvar-se en el món del més enllà.

Llegiu un fragment del pròleg de Joan Maragall

Aquesta separació de l’art i la vida és una calamitat, i per això m’ha semblat que un drama tan fondament humà com aquest seria molt profitós fer-lo conèixer en la nostra llengua, no solament sense musica, sinó també representat com si passés avui i aquí, perquè, en realitat, passa per tot i sempre.

 

El setè volum de la Història de la literatura catalana es manté durant tres setmanes consecutives a la llista dels més venuts

 

Però això no acaba aquí! Surt a la llum el setè volum de la Història de la literatura catalana, que recull el període que va de 1922 a 1959.

La publicació de la Història de la literatura catalana és un projecte cultural i literari de l’Editorial Barcino, juntament amb el Grup Enciclopèdia Catalana i l’Ajuntament de Barcelona, que recull i actualitza l’aportació bibliogràfica que el món acadèmic i els estudis històrics sobre la literatura catalana han generat al llarg dels darrers anys.

Des de la seva arribada a les llibreries, aquest mes de febrer, el volum s’ha mantingut durant tres setmanes consecutives a la llista dels més venuts. La gran rebuda per part dels lectors demostra l’interès i la pertinença d’aquesta nova història de la literatura catalana, la primera que ha estat planificada i dissenyada de bon començament com una obra col·lectiva i representativa del coneixement acadèmic actual sobre la matèria.

La Història de la literatura catalana, dirigida per Àlex Broch, consta de tres volums dedicats a l’edat mitjana (I-III), un sobre la literatura moderna (IV) i cinc sobre literatura contemporània (V-IX). En total, hi han col·laborat prop de setanta historiadors i investigadors de la literatura de totes les universitats de parla catalana.