Els nostres primers audiollibres

Editorial Barcino

Barcelona. Novembre de 2022

Des de Barcino hem decidit donar als clàssics una nova vida traslladant-los al format d’audiollibre. Cada dia hi ha més lectors que decideixen apropar-se a les històries amb la veu d’un narrador que els les llegeix. La tecnologia, avui, ens connecta amb els orígens de la creació literària, quan les històries s’explicaven de viva veu.

No es pot dir que els audiollibres siguin un format nou, fa anys que existeixen i en algunes cultures (sobre tot les de l’àmbit anglosaxó) són prou populars. Però l’aparació d’Internet, les plataformes de streaming i els nous hàbits de consum, els han fet fer un salt de gegant arreu del món, i també al nostre país.

Per això, des de l’Editorial Barcino i la Fundació Carulla, fidels a la nostra missió fundacional, de recuperar i difondre els nostres clàssics, hem decidit començar a portar alguns títols del nostre catàleg a aquest nou univers. Creiem que és fonamental que el català sigui present en tots els àmbits, i hi sigui amb obres de qualitat, llegides per actors professionals i enregistrades en els millors estudis.

Amb aquesta proposta, doncs obrim una nova línia de difusió dels clàssics i apostem per la presència del català en tots els formats. Ja trobareu els primers títols  disponibles a les principals plataformes electròniques (Audible, Apple Music, Kobo, Spotify, entre d’altres).

El Somni

Lo Somni, de Bernat Metge, (El Somni, en el català actual propi de la col·lecció «Tast de Clàssics») és una obra complexa i singular, capaç de mirar-se de prop i amb un gran sentit de l’humor els aspectes més prosaics de la vida quotidiana però també d’elevar-se fins a les idees filosòfiques més transcendents.

L’obra conserva, sis segles després de ser escrita, tota la capacitat de sorprendre’ns i de divertir-nos. Alba Dedeu, en va fer l’adaptació al català actual i ara Joan Carreras i Mariona Ribas ens la llegeixen amb una veu que ens traslladarà a la presó on Metge comença a somiar i on se li presenta el rei Joan I, recentment mort i els personatges mitològics Orfeu i Tirèsies, amb qui discuteix des de la immortalitat de l’ànima fins als defectes i virtuts d’homes i dones.

El trobareu disponible a les principals plataformes electròniques (Google Play, Apple Music, Kobo, entre d’altres).

La filla del rei d’Hongria i altre contes truculents de l’Edat Mitjana

Tres històries que van tenir molt d’èxit durant l’època medieval i van tenir una difusió internacional. Amb girs inesperats i trepidants, el lector modern hi trobarà escenes dignes de qualsevol film de Tarantino, i uns finals que volien ser moralitzants.

Autèntics best- sellers del seu moment, i el títol més venut de la col·lecció Tast de clàssics, continua sorprenent els lectors del segle XXI. Traslladats al català actual per Gemma Pellissa  i que ara es podran escoltar amb la veu d’Irene Montalà i Arià Paco.

El trobareu disponible a les principals plataformes electròniques (Google Play, Apple Music, Kobo, entre d’altres).

La faula

Neus Sendra i Pere Arquillué ens transportaran a La faula, de Guillem de Torroella, un mallorquí del segle XIV. Podreu fer un viatge en el temps que us durà a la Vall de Sóller on l’escuder Guillem (alter ego de l’autor) ensopega amb un papagai i una balena que el guien a través del mar fins a una illa encantada on troba el rei Artús: un monarca pres d’una tristesa profunda que potser només Guillem, alhora narrador i personatge, podrà solucionar.

El trobareu disponible a les principals plataformes electròniques (Google Play, Apple Music, Kobo, entre d’altres).