Vida privada

Precio: 25.95 €
Amics dels clàssics: 24,65 €
Cantidad:

Idioma: Català

Núm. edición: 1ª, 2022

ISBN: 978-84-7226-918-7

Formato: 15 x 21

Páginas: 416

Precio: 25.95 €
Amigos de los clásicos: 24,65 €
Cantidad:

Sinopsis

Vida privada és una de les novel·les més importants i més populars de la literatura catalana contemporània. Sagarra fa un àcid retrat de la societat dels anys vint i principis dels trenta. Tant de les classes socials altes com de les baixes. L’obra va provocar un escàndol quan es va publicar pels temes que tractava i perquè es basava, en gran part, en personatges reals que els contemporanis podien reconèixer. Encara avui se la considera la novel·la més representativa de Barcelona.

Va ser publicada l’octubre de 1932 i va rebre el Premi Joan Crexells de narrativa, el més prestigiós del seu temps.

La novel·la tracta sobre la família Lloberola, membres de la burgesia barcelonina dels anys vint, que està passant per un moment molt crític perquè veu com els arriba la ruïna econòmica i social tot i que sovint actuen al marge de la realitat. A través de la novel·la desfilen tres generacions de la família Lloberola i, amb ella, els canvis de la Barcelona de l’època. L’autor descobreix els convencionalismes que amaguen la manera de ser autèntica de l’home i condemna els nous valors socials de l’època: l’afany de figurar, l’aparença externa i la possessió material. Hi constata el canvi de valors que es produeix en aquesta societat i descriu, amb un to entre l’elegia i la nostàlgia, la desaparició d’una determinada Barcelona.

Els lectors de l’època respongueren massivament, en alguns casos de manera irada. Sagarra, bon coneixedor del món que hi recrea, no dubta a l’hora d’implicar-se directament en la narració. Això, i el fet que moltes persones es veiessin retratades en l’obra, difícilment li fou perdonat.

Se n’han fet traduccions a diverses llengües (francès, anglès, italià, espanyol, holandès…), la qual cosa demostra l’innegable interès d’una obra que amb un retrat local toca temes universals (i intemporals).

La nostra edició, feta amb tota la cura i el rigor dels Imprescindibles, és responsabilitat de Narcís Garolera, que en revisa l’edició crítica que va fer l’any 96, l’actualitza, i l’acompanya d’un magnífic pròleg que ens situa l’obra en el seu context.


Reseñas

Vida privada i escandalosa de Barcelona – Enric Gomà a Núvol

Marina Porras reivindica la vida privada – El suplement

La Editorial Barcino recupera una de las obras imprescindibles de Sagarra – La Vanguardia 

Un brindis per Josep Maria de Sagarra – Marta Ailguer a Núvol

Vida privada a l’Illa de Maians

Una ‘Vida privada’ amb tota l’esplendor de Sagarra – Vilaweb

De Josep M. de Sagarra a Narcís Garolera – Xavier Garcia 

Vostè primer, Rac 1 – Vida Privada

Famós aristòcrata barceloní s’arruïna i un dels hereus es fa gigoló – Pep Antoni Roig a El Nacional

Narcís Garolera i Oriol Magrinyà ens presenten la reedició de la novel·la «Vida privada» – Més 324

 

 


Extracto

Llegeix-ne un fragment.